Servus

Hej bloggen! Har mycket att stå i; annat språk, nya vanor och nya miljöer. Jag har svårt för anpassningsperioder, även om det brukar gå ganska fort så är jag ett kontrollfreak, vilket innebär att när jag inte har koll på saker blir jag lätt osäker.
 
I lördags landade jag på München Flughafen strax efter fyra, därefter bar det av till Höhenkirchen-Siegertsbrunn vilket tog ungefär en halvtimme att ta sig till. Byn jag bor i har ca 10 000 invånare och är delad på mitten av S-Bahn (tåget), så jag bor på Siegertsbrunn sidan. Jag lämnade av mina saker och så åkte vi och åt på en lokal Biergarten, jag drack Radler (öl blandat med lemonad - jaja jag vet vad ni tänker, men ett steg i taget) och åt pasta. Senare på kvällen skrev jag även på kontraktet som går ut i sommar nästa år - nu är mitt år igång alltså! 
 
I söndags åkte vi tidigt hemifrån för att besöka Königsee som ligger nära gränsen till Österrike. En stor sjö med klarblått vatten emellan stora berg som vi åkte på, riktigt sagolikt var det...! Jag fotade inte särskilt mycket, ville mest bara ta in allt. Vi vandrade sedan i ca 2 timmar upp och ner för ett av bergen, vilket var mycket ansträngande men både Patrick och Charlotte tävlade ofta om vem som var snabbast och det var svårt att hänga med haha... Supervarmt var det, 32 grader och säkert mer i solen så vi fick nog efter ett tag och begav oss hemåt. Resan hem tog ca 3h pga bilköer så det blev många omgångar bilbingo. 
 
Idag har jag blivit visad runt lite i byn, handlat nödvändiga ateraljer, skrev in mig i kommunen och sedan cyklade vi ner till tågstationen för att ta S-bahn in till stan. Där gick vi av på Marienplatz och tittade på Frauenkirche, sedan gick vi till Dallmayr som är ungefär som ett litet KaDeWe (som finns i Berlin). Därefter gick vi och åt och sedan åkte vi till Olympiapark för att åka upp i Olympiaturm, vilket också är ungefär som ett litet Fernsehturm! Såg även BMW-Welt på vägen. Vi njöt av utsikten medan vi åt glass i restaurangen och Patrick var så begeistert över att se bort till Allians Arena där Bayern München spelar - han är en äkta fotbollsnörd. Nu är jag äntligen hemma igen efter en lång dag, har fortfarande en del saker att fixa som tyskt bankkonto och tyskakurser. Imorgon är första riktiga jobbdagen och jag har redan blivit beordrad att ta barnen till simträning på eftermiddagen - wish me good luck! 
 
 
 
 
 
 
 


24h

 
Nu är det mindre än 24 timmar kvar tills planet lyfter från Köpenhamn och jag flyger till München. Jag är lite smått nervös eftersom jag aldrig flugit själv förut, men som tur är är det inte en särskilt lång resa! Efter veckans alla hejdå-men-ses-snart-igen med mina vänner är jag också lite skuldmedveten eftersom jag fortfarande inte har insett vad som kommas skall. Först ut förra fredagen var jag och Marias restaurangbesök! Vi såg först fenomenala Zara Larsson och gick vidare till Piccolo Mondo där vi sedan satt och njöt av god mat, tyskt vin och tonerna av Seinabo Sey i bakgrunden. Kommer sakna henne mer än jag förstå nu tror jag. I lördags klämde jag även in en träff med Julia och Elina på kvällen, med pizza och hemmamys i Flintevång innan Julia flyttar in till Staffanstorp igen. 
 
 
I tisdags träffade jag några tjejer från klassen (aka Russian coffee mafia som vi så fint kallat det) men tyvärr har jag inga bilder från fikan på Ebbas som vi tog. Efter det gick vi några ärenden i Lund - jag köpte lite nytt smink och en present till mina värdföräldrar medan Anna köpte nya skor till sitt år i Zürich. Hon ska också vara aupair så vi planerar att besöka varandra under årets gång! Onsdagkväll spenderades i Malmö med nästan hela Praggänget, Elinor, Anna och Jackie m.fl. och vi köpte kalasgod men ack så dyr cheescake på Pronto. Det var mysigt att hänga allihopa en "sista" gång! Jag sa även hejdå till Malmö för ett tag som jag spenderat mer tid i i sommar än någon annan sommar hittills. Det blev tyvärr bara en bild på centralstationen sparad för kvällen. 
 
 
 
Igår gick jag upp tidigt och startade dagen med att baka scones och steka pannkakor till mina kära fab5. Det var alltså Sanna och Lina också utöver mig, William och Matilda som ni ser på bilden. Mätta och belåtna spenderade vi lunch och eftermiddag i min soffa och senare på kvällen åkte vi in till Lund för att äta pizza på Amore. Cred till Sanna för bilderna och kärlek till er ♥


Om second thoughts

 
När jag får en släng av tveksamhet, på om att vara aupair verkligen är vad jag vill göra, brukar jag tänka "Vad ska jag göra hemma i ett år?" eller "jag lever bara en gång". Dessutom har min magkänsla sagt mig så länge att jag borde åka till Tyskland för att tyskan verkligen ska sätta sig, för att sju år av tyskaplugg ska vara värt det. Och för att jag verkligen vill det, för att jag bara vill göra en massa saker utan att tänka mig för, för att jag vill ut och se världen och stå på egna ben. Men ibland slår alla tankar och känslor knut på sig själva och blir ett enda virrvarr av förvirring innanför pannbenet. Tanken på att kliva ur sin trygghetszon med osäkerhet, otrygghet och självsamhet. Då hjälper det faktiskt att läsa min dagbok från i våras. Det är viktigt att inte glömma hur stressad och ledsen jag var, för även om jag skrattade, levde och mådde de där sista månaderna innan studenten så fanns det hela tiden något som skavde vid sidan om. Jag påminns om hur kämpigt det var och om hur fri jag faktiskt är nu. För trots att det var jag som stod bakom de ord ni kan läsa ovan i våras, känns det inte alls som något jag skulle skriva nu - och det bevisar ännu mer för mig själv om hur mycket roligt jag faktiskt har framför mig (och som jag själviskt nog förtjänar). 


RSS 2.0