Nåt annat än det här

 
På fredagar börjar jag fem över åtta och går till kvart över två. Först har jag tysklektion och jag saknar min gamla tysklärare. Sen har jag svenska och skriver på ett grupparbete trots att ögonlocken är tunga (somna i tid är jag inte bra på). Efter det har jag stadsvandring i Lund med den otroligt lugna geografiläraren Anders, vi får gå in den fina byggnaden som kallas Lunds universitet och lyssna på lite historia om staden och husen. Äter mat i matsalen och ser bekanta ansikten från andra klasser vid andra bord. Min sista lektion spenderas i källaren där jag halvsover till Pernillas ord om hinduismen. Skrattar lite åt min klass, betraktar människorna jag kommer dela ett lastbilsflak med två år senare. Konstaterar för mig själv att tid och tålamod är något man inte kan få för mycket av. Så jag väntar, med lite rädsla för att jag kanske väntar på något som aldrig kommer att inträffa, särskilt när jag hör om några månader gamla historier, möter blickar med personer från förr, ler på avstånd åt dem jag brukade skratta med varje dag för några månader sedan. Men sen vet jag varför det är som det är, sen ser jag mig själv i ett äventyr bortom allt det här. 
 
** Vill bara pointera för alla att när jag skriver såna här relativt djupa texter betyder inte det alltid att jag är ledsen eller mår dåligt. Ibland mår jag faktiskt bra av att skriva sånt här, jag tycker om att göra det, väcka olika känslor och tankar hos mig själv såväl som hos er. **
 


Tomma tankar

Hej och hå. Idag blev en dag då jag kom av mig, då jag tappade meningen med allt och blev tom på känslor. Det är krångligt att vara jag. Kort och gott kan man väl säga att det är mycket nytt runt omkring mig just nu och dem gamla invanda och trygga sakerna/personerna som jag alltid haft bredvid mig finns inte där på samma sätt längre. Det känns konstigt att må bra utan dem, något som jag inte riktigt kan acceptera, även om jag inte har något val. Det låter hemskt men jag måste vänja mig, jag kan inte hjälpa att det blev såhär, med klassen, med vännerna, med lyckoruset. Jag får inte brytas ner av det här. Så allt bara försvann idag.


Måndagslista

Snodde den här listan från Emma.
 
Låt säga att du får bestämma hur du dör. Beskriv den scenen.
Jag hoppas jag dör smärtfritt utan sjukdomar eller någon form av demens, att jag bara somnar in med mina närmaste runt omkring mig. Gärna en solig fin dag på sommaren.

Vem är den klokaste du vet?
Min moster. Hon är alltid så smart och vis, glad att jag har henne.

När älskar du att leva?
När jag är med mina vänner, när det blir juni, när jag får springa, när jag kramar någon som jag inte träffat på länge, när jag reser, när jag är på konsert, när jag vaknar och det är julafton, när jag har tusen saker att göra men ändå mår bra.

När tycker du att livet suger?
När jag är ensam länge, när kedjan på cykeln hoppar, när jag ger och ger men aldrig får något tillbaka, när det är februari och vintern aldrig tycks ta slut, när det inte blir som man hoppats på, när plånboken är tom, när jag glömmer viktiga saker, när jag inte klarar matten.

Vilka är dina 5 top-artist på Spotify just nu?
Norlie & KKV, Bon Iver, Panda da Panda, Veronica Maggio och Rebecca & Fiona.

Vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?
Tagit reda på allt som gått att ta reda på om en person, gör aldrig aldrig om det.

Vad var ditt nickname på Lunarstorm?
Hade nog aldrig det, dock var bilddagboken mer populärt. Litenflikka tror jag att jag hette haha.

Vem skulle spela huvudrollen i filmatiseringen i ditt liv?
Wow. Det skulle nog vara jag själv... och sen en massa skådisar som fick vara mina vänner/släktingar osv. Det hade varit fett.

Vilken låt skulle vara soundtracket?
Några av mina favoritlåtar såklart. Också sådana melodier som jag förknippar med olika händelser. Oskar Linnros, Bon Iver, Simple Minds, Coldplay... 

Om du var tvungen att krydda all din mat med en krydda (ej salt/peppar) för resten av ditt liv, vilken skulle du välja då?
Får väl ta chili då också.

Vad är det skönaste du vet?
Massage i hårbotten, kyssar i nacken, långa kramar, att få sova hur länge man vill, känslan av att spurta, duscha varmt efter en kall dag.

Vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?
Mat och vänner

Vilka egenskaper värdesätter du hos andra?

Humor, ärlighet, spontanitet, öppenhet, omtänksamhet. Jag ser verkligen upp till de som inte är rädda för uttrycka sin åsikt, som står för sina handlingar och som berör en med sin personlighet. 

Vilka egenskaper har du svårt för hos andra?
De som dömer efter utseende, som bara tänker på sig själva, som utnyttjar och inte förstår att dem sårar, som trycker ner andra för att må bättre. 

Hur länge tror du att du kommer blogga?
Tills jag tar studenten, kanske fortsätter även efter det. Har redan haft bloggen i fyra år så det skulle kännas tomt utan den.RSS 2.0