Sista juli

Andra jobbdagen avklarad! Kände mig jättetrött imorse när alarmet ringde. Men jag försöker se det positivt, jag tjänar ju ändå pengar. Det var bara sex barn idag så det fanns inte så mycket att göra, jag satt mest bara och fikade med personalen haha. Regnet öste ner och åskan mullrade, men det var mysigt!
Sista dagen i juli idag föresten, känns alltid lika konstigt. Särskilt eftersom halva sommarlovet har gått och knappt bjudit på något okej sommarväder. Det var ju soligt och varmt förra veckan här men det skulle man inte kunna tro idag. Nåja, vi får väl hoppas att solen visar sig snart igen, även om jag redan har tappat hoppet.
Nu ska jag gå ner och laga mat till min hungriga familj! Hörs imorgon.


Berlin, 23 - 26 juli

Jag älskade hotellfrukostarna när vi bodde i Berlin. De hade verkligen aaaalllt under ett tak och jag tog minst fyra crossianter varje morgon, jag skojar inte!
Vi lärde oss åka U-bahn och det var faktiskt riktigt kul haha. Det var annat än Skånetrafiken kan jag säga!
Första kvällen var varm och fin och vi gick ut för att utforska lite. Jag blev positivt överraskad över hur fina gator och torg det faktiskt fanns där.
Brandenburger Tor! Fullt med folk en måndagskväll i juli.
De hade Starbucks vid nästan vartenda gathörn! Och ändå hann jag aldrig gå in där...
Vid Potsdamer Plats ligger Sony Center! Det är ett stort torg med innertak och massor av restauranger och caféer, plus stora biosalonger.
Det makalöst stora taket!
Överallt fanns det dyra märkesaffärer som man nästan inte vågade gå in i. Jag hittade tyvärr inte så många affärer som passade min plånbok, så det blev inte så mycket shopping för mig.
Första glassen i Berlin, verkligen inte den sista haha! Fortsättning följer...
Vi hade fin utsikt över TV-tornet varje gång vi gick hem till hotellet. På tisdagen åkte vi upp där också!
... Såhär såg det ut! Det tog nästan en timme för oss att stå i kö innan vi kom upp i tornet. Men det var klart värt det!! Enligt mig är utsiktsbilder ovanifrån kolossalt mäktiga och egentligen behöver man inte ta typ fyrtio bilder på samma sak som jag gjorde haha.
Efter det tog vi tunnelbanan till Berlin Zoo och det var sjukt varmt ute, alla djuren låg och dåsade i solen eller gömde sig i skuggan.
Åh gud vad jag tyckte synd om Isbjörnarna i den där hettan...
Ja det var som sagt väldigt varmt...!
På onsdagen gick vi och kollade på en stor utställning om andra världskriget och kalla kriget. Det stod kvar ungefär hundra meter kvar av den gamla muren och jag blev ganska tagen av vad folk hade skrivit på den och att det stod kvar efter så många år (fast ändå inte sååå många år egentligen..). Som ett levande bevis på allt hemskt som andra världskriget förde med sig. 
Jag kan påpeka att onsdagen var den varmaste dagen, det var minst 35 grader i solen och det tog på krafterna! Frozen youghurt fixade det. Hehe.
Innan vi tillslut inte kunde stå ut med hettan och åkte till och badade, så besökte vi Galleri Lafayette. Ni som inte är gjorda av pengar rekommenderar jag att inte besöka det här shoppingcentret. De hade visserligen sjukt många märken men det enda jag gjorde var att beundra Juicy Couture kläderna, höhö. Om ni ska till Berlin så besök köpcentret Alexa. Jag hann inte göra det men där har de snygga kläder för en billigare peng!
 
Slut på bildbomben från Berlin! Har nog aldrig bombat såhär mycket förr haha... Bilderna från Rügen kommer inom en snar framtid.


Hemma bäst

Hej på er alla glada!
Nu är jag äntligen hemma (jag kom hem sent igårkväll) efter en härlig vecka i Tyskland. Innan jag stack iväg hade jag inte några speciellt stora förhoppningar men veckan blev mycket bättre än vad jag tänkt mig! Ni ska få läsa mer om den och se bilder så snart som möjligt. Nu efter hemkomsten känns det faktiskt ganska konstigt, jag kan inte riktigt bestämma mig för om det känns som vi aldrig åkte iväg eller om det känns som vi fortfarande är kvar där... Idag började jag som sagt sommarjobba! Det är på samma förskola som jag praoade på i åttan. Det har bara varit tio barn (och ska bara vara det resten av veckan) på avdelningen idag men jag är ändå sjukt trött...! Men annars har det varit hur mysigt som helst. Nu har jag typ tusen saker att göra, packa upp, kolla mailen, läsa bloglovin, fylla i papper, framkalla bilder, träna, duscha och fräscha upp min kamera som har blivit lite sliten efter förra veckan. Igår råkade jag dessutom tappa den i en grusig vattenpöl innan vi skulle på båten... snyggt där Cajsa!


RSS 2.0