The broken camera

11 November 2011. Jag skulle ta foto på min fruktsallad den kvällen när kameran plötsligt hängde sig och lät jättekonstigt. Fick upp ett felmeddelande där det stod att jag skulle trycka på avtryckaren igen. Gjorde det, tusen gånger säkert, fick panik. Stängde av kameran och satte på den igen x 3478636 gånger. Inget fungerade. Fick ännu mer panik, det var svart i sökaren. Tog bort objektivet och kollade i kamerahuset. Speglarna (?) fälldes inte ner vilket gjorde att det inte gick att fota. Sökte på internet och i olika forum men vad jag än gjorde så hände inget. Fick reda på att det var ett återkommande fel och att det inte var lönt att lämna in den... Blev sjukt ledsen.
Även om jag knappt hade haft någon motivation att fota innan den gick sönder så blev det klart värre efter det. Jag sa till pappa att jag inte ville ha en ny systemis, jag vet inte varför, men jag kände inte för att fota på den nivån längre. Jag gillar mest spontana bilder nu och med min Nikon så kändes alla bilder så överfina, proffsiga och genomtänkta. Jag orkade inte dra med mig den överallt p.g.a all utrustning osv. Dock saknar jag att fota med mina 50mm som fasen!! :( Köpte ju dessutom 50mm 1,4 innan sommaren och det har jag knappt använt. Hm, jaja. Så i julas stod det bara "En ny kamera" på önskelistan, som tur är fick jag ju en som jag är sjukt nöjd med!! :)
Vet inte riktigt vad jag ska göra med all utrustning som jag har, den står iaf säkert i garderoben sålänge. Om ni har några frågor så, hit me!


Det här är värt att dö för

Alltså jag tröttnar aldrig på Veronica Maggio, aldrig aldrig aldrig.


Nikon D60 → Canon S100

Fick äntligen min nya kamera igår! Så nu slipper ni allt mitt tjat om att den aldrig kommer, haha. Fick den i julklapp egentligen men eftersom ellos.se bara skjöt upp leveransdatumet hela tiden så avbeställde pappa den därifrån och så åkte vi in till Rajala i Malmö och köpte den där istället!! ♥
Canon S100 är en ganska ny kamera och är en uppgradering av Canon S95. Därför har den varit svår att få tag på. Av de bilder jag tagit än sålänge så är jag sjukt nöjd! Att det är Canon istället för Nikon har jag faktiskt inte funderat på, hehe ;) Mitt fotointresse är inte lika stort längre så denna kameran var precis vad jag behövde; Möjligheten att fota manuellt och ändå kunna ta med sig den överallt utan att behöva kånka på en massa utrustning. Dessutom har den HD-inspelning vilket inte min Nikon hade... den har en massa fördelar enligt mig i alla fall så om ni undrar något så fråga på! :) Det är många som har undrat vad som hände med min Nikon så jag tar upp det i ett annat inlägg.


RSS 2.0