I somras


Det kändes så konstigt, rentav läskigt när min moster ringde på klockan så att dörrarna öppnades. Det var fint därinne, en trappa upp. De hade två halvstora platt-tv som hängde på varsin vägg och ute på balkongen var där flera bänkar och en fin hammock. Vid bordet satt där gamla personer som jag inte kände, som jag aldrig hade kännt. Jo föresten. Där satt mormor i den vita klänningen med lila blommor. Hon satt och drack kaffe och åt kanelbulle som de andra. Hon tittade glatt åt vårt håll, och nu kändes det bara ännu läskigare. Kom hon ihåg mig? Visste hon ens vem min lillebror var? Jag vet inte. Men när moster förklarade vem vi var så nickade hon och sa bara ja. Jag stod där lite oroligt bakom moster när hon pratade med personalen. Jag sneglade på de andra gamla personerna, vissa inte alls sjuka bara erfarna själar i en gammal kropp.
Vi skulle sätta oss på balkongen, i den fina hammocken och njuta av solskenet och det varma vädret. Jag satte mig bredvid mormor som tittade glatt på mig. Hon sa till moster att hon ville till sin gamla gata, och hon undrade om någon vattnade blommorna hos henne. Jag ville också dit, till mormors fina lägenhet igen och bara få vara fyra år, skutta runt med hennes hund Sippa och baka tårta. Gå till lekplatsen och gunga. Eller kolla i gamla fotoalbum från när mamma var liten och dricka saft. Men mest av allt ville jag ha tillbaka min mormor igen, jag ville inte att hon skulle ha alzheimers längre.

UPDATE: Nej min mormor är inte död och det är jag glad för, men jag kände bara för att skriva av mig lite.Fear the worst but hope for the best


Hej på er. Fick tillbaka tyskprovet idag! Vart jättebesviken för att jag fick under VG. Jag tyckte att det var lite konstigt, så jag räknade ihop alla poäng och min tysklärare hade glömt att räkna med 10 poäng! Det är ju ändå rätt mycket :o Så jag fick VG i alla fall :) Tråkigt med små slarvfel men så är det. Hade ett litet dilemma med mig själv då jag ville ut och fota, men tyckte jag skulle öva mer på läxorna. Men det fick bli lite foton i alla fall innan solen gick ner (halv fyra!!) och här ser ni ju resultatet :) Är väldigt nöjd!Försök förstå

Ibland vill jag bara göra om min blogg. Så att den inte blir som alla andras, en helt vanlig fotoblogg. Jo jag vet ju att alla är unika, men jag vill inte försvinna i mängden. Först och främst vill jag skriva. Skriva om allt mellan himmel och jord, allt som jag läser, hör och ser. Inte visa tråkiga bilder på naturen hela tiden, även om jag är supernöjd med dem. Jag vill inte skriva vad jag har gjort idag, för jag tycker det är ointressant hur många prov och läxor jag har. Och jag vill inte att ni ska bli lidande ;)

Jag vet att vissa av er därute gillar min blogg som den är (ni är underbara!!) men jag känner att jag vill göra den mer personlig. Det kanske inte kommer märkas direkt eftersom det har blivit som en rutin för mig att skriva ett inlägg eller två och visa bilder, så kanske det inte börjar märkas förrän sådär nästa år. Jag vet inte. Jag vet bara att jag vill skriva mer, och är jag på skrivhumör så blir det de ni får ta del av. Nu kanske ni tänker "Men varför började hon inte med det innan?" Jo svaret är att jag vet faktiskt inte. Jag kanske var rädd för att berätta för hela internet hur jag känner vissa dagar. Men jag har insett att detta är min blogg så jag får skriva vad som helst, när jag vill!

Men jag kommer självklart inte lägga av med att fota och lägga upp bilder! :) Det är ett av mina största intressen ♥

En liten oredigerad bild från i somras, närmare bestämt midsommarafton.RSS 2.0